Facebook  Youtube
Regionální potravina

Hanácký koláč

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Pekařské výrobky včetně těstovin

VÝROBCE

Ing. Svatava Bukvová – Pekárna Mezice

REGION

Olomoucký kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2022

Oceněný Hanácký koláč je vyráběn dle rodinného receptu čtyř generací. Těsto je tvořeno kombinací tří mouk, a to pšeničné, celozrnné špaldové a  pohankové s minimálním množstvím droždí jako dlouho zrající kynuté těsto, které musí kynout minimálně 5 hodin, v lednici až 24 hodin. Vyrobené koláčky jsou pak více jemné a měkké a svoji čerstvost si zachovávají delší dobu. Celý proces výroby oceněného Hanáckého koláče je založen na ruční práci. Důležitým hlediskem pro pekařskou činnost je preference používání regionálních a současně kvalitních surovin.

Výrobce: Ing. Svatava Bukvová – Pekárna Mezice

V rodinné cukrářské a pekařské výrobně v Mezicích se tomuto řemeslu věnují už po čtyři generace. Rodinná pekárna peče zákusky, dorty, moučníky i koláče k různým příležitostem podle tradičních rodinných receptur a na jejich výrobu se  používají vždy jen čerstvé suroviny té nejlepší kvality. Oblibě ve výrobě se těší i špaldová či pohanková mouka. Řada koláčů a zákusků má v dnešní době i bezlepkovou nebo bezlaktózovou variantu, a stejně tak jako ostatní výrobky jsou připravovány poctivou ruční prací

Kontakt

Mezice 15
783 32 Náklo

Telefon: +420 777 365 585

E-mail: pekarna.mezice@seznam.cz

www: www.pekarna-mezice.cz

Facebook: www.facebook.com/pekarnamezice/about/?ref=page_internal

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2022 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.