Pekařské výrobky
Svatava Papicová
Olomoucký kraj
2012 (již není držitelem platné značky)
Hanácké koláče vynikají poctivou chutí a již při prvním kousnutí se myšlenkami rázem ocitnete u babičky na vesnici. Je tomu tak především díky regionálním surovinám, které jsou na výrobu Hanáckých koláčů používány. Máslo a tvaroh jsou od krav z Jesenických hor, ořechy, meruňky a dýně pochází od místních dodavatelů, mouka je z mlýna Preis v nedaleké Polici a cukr z Prosenic. Tedy jen to nejlepší z úrodné Hané.
Rodinné cukrářství a pekařství z Mezic má dlouholetou tradici a více než 40 let zkušeností s výrobou zákusků, dortů nebo koláčů. Momentálně v pekařství pracují 3 lidé. Všechny výrobky se dělají ručně a poctivě - bez strojů, náhražek a zlepšujících prostředků. Většina receptů se dědí z generace na generaci, některé jsou od sousedek a babiček ze vsi.
Copyright 2015-2021 Regionální potravina