Mléčné výrobky
Mlékárna Otinoves s.r.o.
Olomoucký kraj
2010 (již není držitelem platné značky)
Oblíbený sýr jemné a zároveň pikantní chuti je tradičním výrobkem Mlékárny Otinoves. Vyrábí se podle osvědčených receptur již od roku 1963.
Mlékárna Otinoves je pokračovatelem 80-leté tradice mlékárenství na Drahanské vrchovině. V používaných výrobních postupech se spojují dlouhodobé zkušenosti s moderními poznatky z oboru zpracování mléka. Mléko pochází z veterinárně kontrolovaných zdrojů, z chráněné přírodní oblasti Moravského krasu a Drahanské vrchoviny. Hlavním produktem Mlékárny Otinoves je přírodní plísňový sýr NIVA.
Mlékárna ročně zpracuje 10 milionů litrů mléka a vyrobí 1 200 tun plísňového sýra. Základní surovinou pro výrobu sýra je pasterované plnotučné mléko, dále se používá ušlechtilá píseň Penicillium roqueforti, sýřidlo, smetanová kultura a sůl. Výroba probíhá ve speciálních výrobnících, vytvarované bochníky se nasolují v solné lázni a propichují, aby se vytvořily průduchy nezbytné pro růst plísně. Zrání sýrů probíhá 4-5 týdnů v prostorách s přesně danými klimatickými parametry. Výsledkem tradičního postupu je bochník o váze 2 kg s obsahem tuku v sušině 50 %.
Minimální trvanlivost sýru NIVA je 24 dní od data expedice.
Telefon: 582 395 033
E-mail: odbyt@mot.cz
www: www.mot.cz
Facebook: www.facebook.com/pages/Ml%C3%A9k%C3%A1rna%20Otinoves/2688555437837085/
Copyright 2015-2021 Regionální potravina