Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vánočka

Suroviny:

Počet porcí:1 ks

Doba přípravy:120 minut

Náročnost: **

 

Ingredience:

230 g PŠENIČNÁ MOUKA HLADKÁ SVĚTLÁ od MJM agro, a. s.

100 g polohrubé mouky

20g droždí

115 ml vlažného mléka

60 g cukru

8 g vanilkového cukru

70 g měkkého másla

kůra z jednoho citronu

1 vejce

35 g rozinek

20 ml jablečného octa

1 panák rumu

50 g mandlí (plátky)

Postup:

  1. Jako první si založíme omládek.
  2. Smícháme 40 g hladké mouky, 40 g polohrubé, 80 ml mléka a droždí. Uděláme těstíčko
    a necháme ho kynout na teple a přikryjeme ho, aby nám neokoralo, na cca 30 min.
  3. Mezitím si dáme do rendlíku rozinky, 20 ml vody, ocet, rum a pomalu vaříme, dokud se nevyvaří tekutina. Vychladíme.
  4. Do omládku přidáme zbytek obou mouk, mléko, cukry, špetku soli, máslo, citronovou kůru, vejce, rozinky, 35 g mandlí a uděláme těsto.
  5. Těsto necháme ještě 30 min. nakynout.
  6. Těsto rozdělíme na 6 dílů po 100 g.
  7. Uděláme koule a z koulí prameny cca 30 cm.
  8. Zapleteme vánočku a necháme na plechu s pečicím papírem hodinu kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
  9. Pečeme 160 stupňů 40–50 min.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.