Pekařské výrobky
Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník
Olomoucký kraj
2018
Kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, máčené v másle s přídavkem rumu, cukrované, se vyznačují výjimečnou chutí, vůní a vláčností. Jejich křehkost, tvar a velikost jsou charakteristické pro jesenický region, kde se běžně používají pro svatební hostiny a do výslužek. Koláčky jsou připravované podle receptur již po několik generací, a to z tradičních surovin typických pro zemědělskou výrobu v regionu.
Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník
Střední škola má dlouholetou tradici sahající až k roku 1867 a patří k nejmodernějším a nejlépe vybaveným školským zařízením rezortu. Odborný výcvik žáků je zajištěn v provozovnách a podnicích na Jesenicku a Šumpersku a v areálu učiliště. Učitelé vedou studenty k dodržování tradičních receptur za použití regionálních surovin.
Další oceněné výrobky:
Telefon: +420 584 411 171
E-mail: info@sosjesenik.cz
www: www.sosjesenik.cz
Facebook: www.facebook.com/Střední-škola-gastronomie-a-farmářství-Jeseník-847626485314456/
Copyright 2015-2021 Regionální potravina