Pekařské výrobky
Střední odborné učiliště potravinářské Jeseník
Olomoucký kraj
2010 (již není držitelem platné značky)
Kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, máčené v másle s přídavkem rumu a cukrované se vyznačují výjimečnou chutí a vůní. Jejich křehký tvar a velikost jsou charakteristické pro náš region, kde se běžně používají na svatební hostiny a do výslužek. Koláčky jsou připravovány podle receptur již po několik generací z tradičních surovin typických pro zemědělskou výrobu v regionu - a to surovin kvalitních, čerstvých a bez použití zlepšujících přípravků.
Střední odborné učiliště potravinářské s pěti učňovskými obory má v Jeseníku dlouholetou tradici v přípravě kvalifikovaných odborníků v potravinářství a gastronomii, která se datuje již od roku 1952. Odborní učitelé vedou studenty k dodržování tradičních receptur za použití především regionálních surovin.
Telefon: +420 584 411 171
E-mail: info@sosjesenik.cz
www: www.sosjesenik.cz
Facebook: www.facebook.com/Střední-škola-gastronomie-a-farmářství-Jeseník-847626485314456/
Copyright 2015-2021 Regionální potravina