Alkoholické a nealkoholické nápoje
Ivana Bakrlíková
Pardubický kraj
2017 (již není držitelem platné značky)
Hřebečská medovina je přírodní medovina, která je vyráběná řemeslným způsobem ručně. Výrobce musí být přítomen při celém výrobním procesu. Je kvašena medem z vlastní produkce, který pochází z lesů Hřebečského hřbetu a okolí Moravské Třebové a Třebařova. Zpracování a míchání medu nepřesahuje teplotu 40°C. Medovina je ochucená bylinami a kořením, a tím se výrazněliší od ostatních medovin, které jsou dochucený převážně trestí. V Bylinné hořké jsou použity takové byliny, které dodávají této medovině charakteristickou chuť a vůni, které spolu se sladkostí medu tvoří lahodný nápoj. Ležení této medoviny probíhá na dubových sudech.
Ivana Bakrlíková
Rodinná firma byla založena na podzim roku 2002 v Moravské Třebové Ivanou Bakrlíkovou na základě rodinné tradice. O dva roky později vybudovala provozovnu na svém statku v Třebařově. Její otec a oba dva dědové včelařili, v této činnosti pokračuje dodnes také majitelka podniku s dcerou Veronikou. Otec Karel Buben začal vyrábět domácí medovinu, nyní firma vyrábí 8 základních druhů medoviny a k tomu archivní a výběrové řady z dubových sudů. Kromě výroby medoviny je nedílnou součástí i samotné včelaření. V současné době podnik obhospodařuje vlastní včelstva, ve většině případů se jedná o včelu kraňskou, nedávno byl chov rozšířen o včely kmene Vigor.
Telefon: +420 603 589 860
E-mail: info@hrebecskamedovina.cz
www: http://www.hrebecskamedovina.cz
Facebook: https://www.facebook.com/Hřebečská-medovina-1383812385244545/