Jabkance

Suroviny:

  • brambory
  • hladká mouka na vyválení
  • sádlo na pomaštění
  • cukr

Suroviny na náplň:

  • 5 dkg másla
  • 5 dkg cukru
  • 2 žloutky
  • citrónová kůra
  • vanilkový cukr
  • utřeme, potom vmícháme
  • 250 g tvarohu
  • trocha mléka
  • rozinky

Postup:

Pomeleme a utlučeme uvařené osolené brambory. Musí být horké, aby těsto bylo hladké. Do těsta nepřidáváme žádnou mouku, hladkou použijeme pouze na vyválení. Těsto by mělo mít konzistenci gumy – vyválíme je a pravidelné nařezané kusy plníme sladkou náplní z tvarohu. Jabkance se pečou  v rozpálené troubě nasucho. Po upečení se pomastí a pocukrují.

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.