Lepenice

Suroviny:

  • brambory
  • kysané zelí
  • cibule
  • kmin, sůl, tuk nebo sádlo na smažen

Postup:

Brambory bez slupky uvaříme v osolené vodě s troškou kmínu. Mezitím podusíme kysané zelí s osmahnutou cibulkou. Uvařené brambory scedíme (část vody si necháme), umačkáme z nich kaši a přidáme zelí se šťávou. Tu ještě dle potřeby můžeme zředit právě ponechanou vodou z brambor. Na talířích polijeme cibulkou usmaženou na sádle nebo másle. 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.