Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vepřové koleno se salátem a pikantní švestkovou omáčkou

Suroviny:

1 Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE, ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

400 g švestkových povidel

20 g zázvoru najemno

3 stroužky česneku najemno

2 dl červeného vína

půl lžičky chilli

250 g červeného zelí

250 g bílého zelí

100 g mrkve

150 g majonézy

30 g cukru

100 g hořčice

1 lžíce jablečného octa

100 g hrubozrnné hořčice

 

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Postup:

  1. Nejdříve si uděláme omáčku. V hrnci na oleji orestujeme zázvor, pozvolna alespoň
    5 minut. Přidáme česnek a restujeme další 2 minuty. Zalijeme vínem a přidáme povidla. Povaříme pozvolna 10 min. Dochutíme solí, chilli a necháme vychladnout.
  2. Koleno vybalíme a vložíme na plech i s nálevem a pečeme na 120 °C 15 minut, pak zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme do zlatova.
  3. Mezitím si uděláme salát. Zelí si nakrájíme na jemné nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo. V míse smícháme mrkev, zelí, majonézu a dochutíme solí, cukrem, octem
    a hořčicí.
  4. Hořčici si připravíme jednoduše. Smícháme plnotučnou hořčici s hrubozrnnou 1:1

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.