Facebook  Youtube
Regionální potravina

Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

Suroviny:

Počet porcí: 8 porce

Doba přípravy: 120 minut

Náročnost: **

Ingredience:

400 g rebarbory

100 g cukru krupice

Těsto:

125 g másla

125 g cukr krupice

3 vejce

160 g hladké mouky

50 g Tvarohu tučného od Václava Duba – Mlékárna Boubín

20 ml mléka

Drobenka:

60 g cukru krupice

125 g mouky

95 g másla

60 g drcených mandlí

špetka soli

 

Postup:

  1. Nejprve odkrojíme oba konce rebarbory a pak ji dobře opláchneme. Poté rebarboru oloupeme a nakrájíme na 2cm špalíky a posypeme 100 g cukru. Necháme 30 minut odstát.
  2. Při přípravě těsta nejprve utřeme máslo s cukrem a pak pomalu vmícháme vajíčka v pokojové teplotě. Přidáme mouku a nakonec tvaroh s mlékem. Vše dobře promícháme.
  3. Pro drobenku přesejeme mouku, přidáme povolené máslo a rukama dobře propracujeme. Pak přisypeme cukr, mandle a špetku soli. Dobře propracujeme.
  4. Vymažeme dortovou formu a dno vyložíme pečicím papírem. Poté nalijeme těsto
    a dobře rozprostřeme. Pak přidáme rebarboru a nakonec zasypeme drobenkou. Formu zakryjeme alobalem.
  5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu a půl.
  6. Podáváme teplé s velkou lžící tvarohu.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.