Facebook  Youtube
Regionální potravina

Konfitovaný květák

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 55 minut

Náročnost: *

Ingredience:

1 květák

250 g máslo

150 g smetana

150 g podmáslí

Solamyl

Olej

MODRÝ MÁK V PRESU od Třebaňské oleje s.r.o.

Mák

Sůl, pepř

Postup:

  1. Květák rozkrájíme na 4 části. Osolíme a opepříme jednotlivé části a necháme je odstát.
  2. V pekáčku rozpustíme máslo a vložíme do něj květák tak, aby byl co nejvíce ponořený v másle. Pekáč zakryjeme pečícím papírem a pečeme při 160 °C do měkka zhruba 50 minut.
  3. Mezitím smícháme smetanu a podmáslí a přivedeme k varu. Zahustíme rozmíchaným solamylem. Potřebujeme, aby tekutina měla hustotu krémové polévky. Dochutíme solí a makovým olejem. Přecedíme přes jemné sítko.
  4. Měkký květák můžeme pro kouřovou chuť ještě opéct na grilu. Podmáslí se smetanou nalijeme do lahve na šlehačku, aby se nám udělala pěna.
  5. Květák dáme na dno talíře, přelijeme pěnou a posypeme praženým mákem.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.