Facebook  Youtube
Regionální potravina

Pikantní fazolová polévka s Jestřebickým rancherem

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

300 g Jestřebického ranchera od WIFCOM a. s., Středočeský kraj

100 g cibule najemno

200 g řapíkatého celeru najemno

300 g mrkve na kostky

3 stroužky česneku najemno

půl lžíce uzené papriky

1 lžička chilli

půl lžičky římského kmínu

400 g rajčat v plechovce (krájené)

750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

400 g přes noc namočených fazolí

hrst petržele nakrájené nahrubo

Postup:

  1. Nejdříve orestujeme tvrdý salám, alespoň 5 minut, aby byl pěkně opečený, přidáme mrkev, celer, restujeme 5 minut a pak přidáme cibuli na další 3–4 minuty. Přidáme česnek, papriku, chilli a kmín a orestujeme 3 minuty. Vlijeme vývar a rajčata
    a zavaříme.
  2. Do vroucího vývaru přidáme scezené fazole a vaříme pozvolna, dokud nejsou fazole měkké.
  3. Nakonec polévku osolíme a opepříme. Servírujeme s nasekanou petrželkou.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.