Facebook  Youtube
Regionální potravina

Špenátová polévka se zastřeným vejcem

Suroviny:

500 g mraženého špenátu listového – sekaného od AGRO Jesenice u Prahy a. s. ze Středočeského kraje

1 větší cibule

3 stroužky česneku

80 g másla

500 ml zeleninového vývaru

100 ml bílého vína

250 ml smetany 33%

4 vejce

ocet, sůl, pepř, muškátový oříšek

Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *

Postup:

  1. Na másle zpěníme cibulku a česnek nakrájený na kostičky. Přidáme nasekaný špenát, který jsme předem rozmrazili a vymačkali z něj vodu. Přidáme víno a necháme ho zredukovat na polovinu. Zalijeme vývarem a necháme vařit 10 minut.
  2. Polévku dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a důkladně promixujme. Ke konci mixovaní přidáme zbytek másla na zjemnění.
  3. V jiném hrnci si zavaříme vodu s trochou octa. Uděláme vodní vír, do kterého vyklepneme vajíčko. Vaříme cca 3 minuty. Žloutek musí být tekutý.
  4. Polévku můžeme vylepšit na másle opečenými kostičkami z housky.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.