Facebook  Youtube
Regionální potravina

Trhací bochník se sýrem a česnekem

Suroviny:

Doba přípravy: 35 minut

Náročnost: *

Ingredience:

5 stroužků česneku

1/3 hrnku čerstvé petržele

2 lžíce oleje

1 oceněný ŽITNÝ CHLÉB 600G ze CVRČOVICKÉ PEKÁRNY, s. r. o.

3 lžíce másla

115 g sýra

sůl

Postup:

  1. Oloupané stroužky česneku, petrželku a olej vložíme do mixéru. Mixujeme, dokud nebude česnek nasekaný na menší kousky.
  2. Plátky sýra nakrájíme na cca 2,5centimetrové čtverečky.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo. Jakmile je rozpuštěné, přidáme posekaný česnek se špetkou soli. Povaříme asi 2 minuty a hlavně nezapomeneme neustále míchat, česnek nesmí zhnědnout. Poté sundáme z plamene.
  4. Rošt v troubě nastavíme doprostřed a troubu předehřejeme na 190 °C. Ostrým nožem uděláme šikmé zářezy po celém chlebu a z obou stran, tak abychom vytvořili mřížku. Ale musíme dávat pozor, abychom ho neprořízli úplně skrz.
  5. Do zářezů za pomoci lžičky nakapejme česnekové máslo a do každého z nich vložíme 3 až 4 sýrové čtverečky. Chléb přeneseme na kus alobalu, druhým kusem ho překryjeme seshora
    a přehneme zbylé okraje.
  6. Pečeme cca 10 minut, poté sundáme vrchní část alobalu a pečeme dalších 10 minut, než se sýr kompletně rozpustí. 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.