Čokoládovo-hruškový koláč

Suroviny:

¼ hrnku polohrubé mouky

¼ hrnku hruškové pálenky - Madam Verte, Olga Syrovátková - Zamecké sady Chrámce 

½ balíčku kypřícího prášku do pečiva

½ hrnku mléka

¾ hrnku cukru krystal

1 ks citrón

100 g čokoláda na vaření

2 lžíce kakaa

2 hrnky mletých mandlí

200 g máslo

4 vejce

6 hrušek

NA FORMU

1 lžíce másla

1 lžíce mouky

PODLE POTŘEBY

hoblinky čokoládové hořké

Postup:

  1. Z hrušek oloupejte slupku, překrojte na polovinu a zbavte jádřince. Nakrájejte na menší části a pokapejte citronovou šťávou z 1 citronu a hruškovicí.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem a máslem do pěny.
  3. Přidejte mandle, mouku, prášek do pečiva, mléko a všechno zamíchejte.
  4. Do těsta zapracujte kakao a nasekanou čokoládu. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.
  5. Plech vymažte a moukou vysypte. Těsto přelijte na plech a povrch vyhlaďte.
  6. Potom rovnoměrně pokládejte hrušky.
  7. Dejte péct na 50 až 60 minut do vyhřáté trouby na 180 ºC.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mapa webu

Copyright 2015-2018 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.