Facebook  Youtube
Regionální potravina

Makové lívance se švestkovou omáčkou

Suroviny:

180 g hladké mouky

4 lžíce cukru krupice

2 lžičky kypřicího prášku

2 lžíce mletého máku

2 vejce

250 ml mléka

250 g zakysané smetany

slunečnicový olej

sklenice švestek s portským vínem od Perfectly Delicious z Ústeckého kraje

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Postup:

  1. Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát.
  2. Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.
  3. Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
  4. Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.