Facebook  Youtube
Regionální potravina

Řízek z mletého masa s česnekovým sýrem, uzená bramborová kaše a česneková marmeláda

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy:60–80 minut

Náročnost: **

 

Ingredience:

600 g mletého masa (dle libosti)

200 g Přírodního sýru s česnekem od výrobce Martin Honza – FARMA RŮŽOVÁ

3 vejce

100 g hladké mouky

100 g strouhanky

1 kg brambor typu C

50 g másla

150 ml smetany 33%

150 ml mléka

150 g uzeného špeku

50 g plocholisté petržele

500 g cibule

20 g cukru

8 nakládaných okurek

30 ml oleje

Postup:

  1. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a dáme je vařit do neosolené vody.
  2. Smícháme mléko a smetanu do rendlíku, z uzeného odkrojíme tenké okraje a přidáme je do rendlíku. Směs přivedeme k varu a vypneme ji. Přiklopíme a necháme stranou.
  3. Nakrájíme si zbytek špeku na kostky, cibuli na tenké plátky.
  4. Do hrnce dáme olej, přidáme špek a orestujeme, přidáme cibuli a restujeme, dokud nebude cibule béžovo-hnědá (cca 40 min.), občas můžeme podlít trochou vody.
  5. Když je cibule hnědá, přidáme cukr a sůl.
  6. Mleté maso vložíme do mísy a přidáme 2 vejce, sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Smícháme
    a uděláme 8 malých řízků.
  7. Řízky obalíme v trojobalu (použijeme zbylé vejce).
  8. Pánev rozpálíme, přidáme olej a opékáme dozlatova z obou stran, řízky přendáme na plech
    s pečicím papírem a dopékáme v troubě na 180 °C asi 15 min.
  9. Uvařené brambory scedíme, z mléka vytáhneme špek a přidáme mléko do brambor, šťouchadlem uděláme kaši, dosolíme a nakonec přidáme nasekanou petržel.
  10. Na talíř dáme kaši, řízek, marmeládu a 2 okurky.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.