Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vrabci na pivu se špenátem

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 80 minut

Náročnost: *

700 g vepřového boku

lžička kmínu

1 cibule nahrubo

15 stroužků česneku

250 ml piva Monopol Karlík z Pivovaru Monopol s. r. o

700 g čerstvého špenátu

 

Postup:

  1. Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, přidáme kmín, cibuli, 10 stroužků česneku na plátky a promícháme.
  2. Maso vysypeme na pekáč a podlijeme pivem.
  3. Vrabce pečeme na 160–180 °C hodinu a půl, dokud není maso měkké a zlatavé.
  4. V průběhu pečení maso přeléváme a obracíme.
  5. Zbylých 5 stroužků česneku si nakrájíme na plátky, dáme do velkého hrnce s olejem a vypečeme do zlatova, česnek vytáhneme a na oleji orestujeme špenát zprudka.
  6. Špenát osolíme a při servírování posypeme křupavým česnekem.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.