Facebook  Youtube
Regionální potravina

Africký sumeček a houbový Kuba

Suroviny:

Počet porcí:4 porce

Doba přípravy:60 minut

Náročnost: **

 

Ingredience:

1 kg SUMEČEK AFRICKÝ – FILET S KŮŽÍ od Zemědělské družstvo Hrotovice, družstvo          

50 g hořčice

30 g hladké mouky

250 g krup

50 g sušených hub

1 cibule

2 stroužky česneku

30 g másla

1 lžíce nakrájeného kopru

Postup:

  1. Sušené houby zalijeme litrem vody a přivedeme k varu.
  2. Vaříme na mírném ohni 10 min. Vývar scedíme.
  3. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji, aby změkla. Přidáme prolisovaný česnek
    a minutu mícháme. Přidáme kroupy a zalejeme vývarem. Vaříme kroupy do měkka. Když jsou kroupy měkké, vývar vyvaříme, stáhneme z ohně, přidáme houby z vývaru, máslo, kopr. Zamícháme a dochutíme solí, pepřem a hořčicí.
  4. Sumečka nasolíme z obou stran, stranu bez kůže potřeme hořčicí a posypeme moukou.
  5. Rozpálíme si pánev, přidáme olej, položíme rybu kůží dolů. Oheň stáhneme a pomalu opékáme cca 4 min. Přidáme lžíci másla a rybu přeléváme máslem, dokud není hotová.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.