Facebook  Youtube
Regionální potravina

Opečený chléb s Jaroměřickou pomazánkou a grilovanou paprikou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 25 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

4 plátky chleba

4 menší papriky

2 stroužky česneku

1 ks Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové od Jaroměřická mlékárna, a. s.

rozmarýn, sůl, pepř, petrželka

Postup:

  1. Papriky v celku položíme na gril a necháme celé spálit. Poté je dáme pod vlhkou utěrku a necháme je zapařit. Budou se nám lépe loupat.
  2. Plátky chleba na grilu opečeme z obou stran, necháme zlehka vychladnout a namažeme je pomazánkou.
  3. Spařené papriky oloupeme rozpůlíme a vyndáme z nich semínka. Poté je na grilu necháme prohřát. Potíráme olejem s rozmačkaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.
  4. Papriky poklademe na chleby, osolíme, opepříme a nakonec posypeme petrželkou.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.