Facebook  Youtube
Regionální potravina

O kraji

Zlínský kraj
Krajské město Zlín
Oficiální stránky http://www.kr-zlinsky.cz/
Rozloha 3 964 km²
Počet obyvatel 582 555
Zemědělství pěstování pšenice, řepy cukrovky, vinné révy, brambor, lnu a ovsa, pastevectví dobytka

V podhůří se pěstují zejména brambory, oves, len a řepka olejka. Horské louky a pastviny jsou vhodné k pastevectví. V nížinách podél Olšavy a Moravy i na Hané jsou velmi dobré podmínky k pěstování ovoce, zeleniny, obilnin a cukrové řepy. Na Slovácku se daří vinné révě, která se zde pěstuje na v rozlehlých vinicích. Část Zlínského kraje tvoří Valašsko, k němuž tradičně patří vizovická slivovice Rudolf Jelínek, pravé moravské uzené, Valašské frgály a smetanové jogurty z Mlékárny Valašské Meziříčí. Popularitu si získal i Staročeský medovník, lahodný trvanlivý dort, vyrobený na přírodní bázi z tmavého lesního medu a oříšků.

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.