Facebook  Youtube
Regionální potravina

Zeleninový dip

Suroviny:

900 g oloupaných rajčat

2 střední mrkve

3 červené papriky

3 střední cibule

1 cuketa

1 lilek

3 stroužky česneku

50 g zázvoru

3 lžíce rajčatového protlaku

1 chilli paprika

80 ml jablečného octa Zlaté jablíčko od Mgr. Evžena Uhra ze Zlínského kraje

sladká paprika, sůl, pepř, semínka hořčice, cukr

Počet porcí: 1 sklenice zavařování
Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: *

Postup:

  1. Rajčata spaříme 20 sekund ve vroucí vodě, poté je zchladíme ve vodě s ledem a můžeme je oloupat. Poté rajčata, papriky, cibuli, cuketu, lilek, chilli a česnek nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme protlak. Nastrouháme mrkev nahrubo a zázvor najemno a také přidáme do hrnce.
  2. Zeleninu dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Poté přidáme všechno koření a rozdrcená hořčičná semínka. Přidáme jablečný ocet a dusíme 40 minut nebo až se zelenina rozdusí a pěkně spojí.
  3. Horkou zeleninu můžeme přendat do zavařovacích sklenic, zavřít a nechat vychladnout.

 

Mapa webu

Copyright 2015-2021 Regionální potravina

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.