Recepty

regionalni potravina
regionalni potravina

Liberecký kraj

Čočkový salát

Pepřák, Karel Klouček, Řeznictví a uzenářství

Co potřebujeme:

  • 250 g čočky
  • 1 klobásku Pepřák
  • 1 menší cuketu
  • 1 mrkev
  • 3 šalotky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíci olivového oleje
  • hrst čerstvé hladkolisté petržele

Postup:

1. Čočku dejte vařit podle návodu na obalu, ale pozorně hlídejte, aby se nerozvařila.

2. Šalotky nakrájejte na kolečka, mrkev očistěte, cuketu omyjte a obojí nastrouhejte nahrubo.

3. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a zeleninu na ní zprudka opékejte asi 3 minuty.

4. Vyjměte ji, vložte do větší misky a na stejnou pánev vložte Pepřák pokrájený na půlkolečka. Klobásu opékejte tak dlouho, dokud nepustí většinu svého tuku.

5. V míse smíchejte zeleninu, uvařenou čočku, posekanou petržel a klobásku. Osolte, opepřete a okyselte vinným octem podle chuti. Dejte vychladit do lednice. Podávejte samotné nebo jako přílohu.


regionalni potravina
regionání potravina

1. Čočku dejte vařit podle návodu na obalu, ale pozorně hlídejte, aby se nerozvařila.

regionání potravina

2. Šalotky nakrájejte na kolečka, mrkev očistěte, cuketu omyjte a obojí nastrouhejte nahrubo.

regionání potravina

3. Rozehřejte pánev s olivovým olejem a zeleninu na ní zprudka opékejte asi 3 minuty.

regionání potravina

4. Vyjměte ji, vložte do větší misky a na stejnou pánev vložte Pepřák pokrájený na půlkolečka. Klobásu opékejte tak dlouho, dokud nepustí většinu svého tuku.

regionání potravina

5. V míse smíchejte zeleninu, uvařenou čočku, posekanou petržel a klobásku. Osolte, opepřete a okyselte vinným octem podle chuti. Dejte vychladit do lednice. Podávejte samotné nebo jako přílohu.

regionalni potravina
regionalni potravina

Stáhněte si appku

regionalni potravina regionalni potravina regionalni potravina

Regionální
potravina

regionalni potravina
regionalni potravina

Aplikace
Síťovka

regionalni potravina
regionalni potravina

Přehled receptů

regionalni potravina

Tak s chutí do toho!