Recepty

regionalni potravina
regionalni potravina

Pardubický kraj

Kefírové letní lívanečky

Kefír Jana Svatošová – Mléčná farma Jehnědí

Co potřebujeme:

    Na ozdobu
  • smetanu
  • zavařeninu

  • Na těsto:
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 špetku soli
  • 1 ks kefíru z Jehnědí
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 ks vejce

Postup:

1. Připravíme si těsto z kefíru, trochy soli a cukru, vejce a polohrubé mouky. Těsto dobře zamícháme a přidáme lžičku jedlé sody. Opět zamícháme.

2. Z těsta smažíme malé lívanečky.

3. Kefírové lívanečky zdobíme například zavařeninou a malým kopečkem smetany nebo šlehačky. Ozdobené lívanečky ihned podáváme.


regionalni potravina
regionání potravina

1. Připravíme si těsto z kefíru, trochy soli a cukru, vejce a polohrubé mouky. Těsto dobře zamícháme a přidáme lžičku jedlé sody. Opět zamícháme.

regionání potravina

2. Z těsta smažíme malé lívanečky.

regionání potravina

3. Kefírové lívanečky zdobíme například zavařeninou a malým kopečkem smetany nebo šlehačky. Ozdobené lívanečky ihned podáváme.

regionalni potravina
regionalni potravina

Stáhněte si appku

regionalni potravina regionalni potravina regionalni potravina

Regionální
potravina

regionalni potravina
regionalni potravina

Aplikace
Síťovka

regionalni potravina
regionalni potravina

Přehled receptů

regionalni potravina

Tak s chutí do toho!