Recepty

regionalni potravina
regionalni potravina

Karlovarský kraj

regionalni potravina regionalni potravina

Tvarohový koláč s malinovou omáčkou

Tvaroh Jiří Sýkora, Velká Hleďsebe

Co potřebujeme:

  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • ½ sáčku kypřicího prášku
  • 1 vejce
  • 100 g másla, změklého
  • strouhanou kůru z ½ biocitronu

  • Na náplň
  • 160 g másla
  • 425 ml mléka
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2–3 vejce
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 lžíce rumu tuzemáku
  • 175 g krupicového cukru

  • Na malinovou omáčku
  • 250 g malin
  • 65 g krupicového cukru

Postup:

1. Cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a rychle rukama vypracujte křehké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte alespoň na půl hodiny odpočinout do lednice.

2. Připravte si náplň. Máslo rozpusťte a smíchejte s mlékem. Tvaroh, vejce, vanilkový pudink, rum a cukr smíchejte dohromady, nakonec přilijte mléko s máslem a prošlehejte tak, aby se vše spojilo.

3. Troubu předehřejte na 150 °C. Dortovou nebo koláčovou formu o průměru 30 cm vyložte pečicím papírem. Těsto vmačkejte do formy na tloušťku zhruba 4 mm.

4. Vlijte náplň a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 45 minut, vyndejte a nechte vychladnout.

5. Na malinovou omáčku dejte do kastrůlku maliny s cukrem, podlijte trochou vody a vařte 15 minut. Pak sceďte přes jemný cedník a svařte do hustší konzistence. Podávejte ke koláči.


regionalni potravina
regionání potravina

1. Cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a rychle rukama vypracujte křehké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte alespoň na půl hodiny odpočinout do lednice.

regionání potravina

2. Připravte si náplň. Máslo rozpusťte a smíchejte s mlékem. Tvaroh, vejce, vanilkový pudink, rum a cukr smíchejte dohromady, nakonec přilijte mléko s máslem a prošlehejte tak, aby se vše spojilo.

regionání potravina

3. Troubu předehřejte na 150 °C. Dortovou nebo koláčovou formu o průměru 30 cm vyložte pečicím papírem. Těsto vmačkejte do formy na tloušťku zhruba 4 mm.

regionání potravina

4. Vlijte náplň a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 45 minut, vyndejte a nechte vychladnout.

regionání potravina

5. Na malinovou omáčku dejte do kastrůlku maliny s cukrem, podlijte trochou vody a vařte 15 minut. Pak sceďte přes jemný cedník a svařte do hustší konzistence. Podávejte ke koláči.

regionalni potravina
regionalni potravina

Stáhněte si appku

regionalni potravina regionalni potravina regionalni potravina

Regionální
potravina

regionalni potravina
regionalni potravina

Aplikace
Síťovka

regionalni potravina
regionalni potravina

Přehled receptů

regionalni potravina

Tak s chutí do toho!