Recepty

regionalni potravina
regionalni potravina

Vysočina

Grilovaná krkovička s kmínovým olejem

Kmínový olej z Petrávče

Co potřebujeme:

Postup:

1. Krkovičku dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na šest silnějších plátků, nařízneme v krajích, případně ji naklepeme (pokud je krkovička silná 1,5-2 cm, pak maso již nenaklepáváme, naopak tenčí plátky v krajích nařízneme a naklepeme, aby se nekroutily při grilování)

2. Maso položíme na mřížku rozehřátého grilu potřenou tukem a grilujeme na rozehřátých uhlících z obou stran 6 až 13 minut (záleží na velikosti masa, tenké plátky grilujeme zprudka 1–2 minuty z každé strany, silnější plátky zprudka opečeme z obou stran a poté pozvolna dopékáme).

3. Ke konci grilování si připravíme marinádu na finální dochucení steaků. Smícháme tři polévkové lžíce řepkového oleje s pár kapkami kmínového oleje, intenzitu výsledné chutě a celkové aroma kmínu lze upravit dle chuti každého. Touto směsí potřeme steaky před koncem grilování (cca 1 minutu před dokončením), zároveň snížíme teplotu grilu.

4. Hotové steaky vyjmeme na talíř a necháme chvíli odpočinout, poté ochutíme solí.


regionalni potravina
regionání potravina

1. Krkovičku dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na šest silnějších plátků, nařízneme v krajích, případně ji naklepeme (pokud je krkovička silná 1,5-2 cm, pak maso již nenaklepáváme, naopak tenčí plátky v krajích nařízneme a naklepeme, aby se nekroutily při grilování)

regionání potravina

2. Maso položíme na mřížku rozehřátého grilu potřenou tukem a grilujeme na rozehřátých uhlících z obou stran 6 až 13 minut (záleží na velikosti masa, tenké plátky grilujeme zprudka 1–2 minuty z každé strany, silnější plátky zprudka opečeme z obou stran a poté pozvolna dopékáme).

regionání potravina

3. Ke konci grilování si připravíme marinádu na finální dochucení steaků. Smícháme tři polévkové lžíce řepkového oleje s pár kapkami kmínového oleje, intenzitu výsledné chutě a celkové aroma kmínu lze upravit dle chuti každého. Touto směsí potřeme steaky před koncem grilování (cca 1 minutu před dokončením), zároveň snížíme teplotu grilu.

regionání potravina

4. Hotové steaky vyjmeme na talíř a necháme chvíli odpočinout, poté ochutíme solí.

regionalni potravina
regionalni potravina

Stáhněte si appku

regionalni potravina regionalni potravina regionalni potravina

Regionální
potravina

regionalni potravina
regionalni potravina

Aplikace
Síťovka

regionalni potravina
regionalni potravina

Přehled receptů

regionalni potravina

Tak s chutí do toho!