Recepty

regionalni potravina
regionalni potravina

Olomoucký kraj

regionalni potravina regionalni potravina

Máslové sušenky

Čerstvé máslo – BIO, farma Kozí Hrádek

Co potřebujeme (asi na 2 plechy sušenek):

  • 280 g hladké mouky
  • 200 g másla z Kozího Hrádku
  • 65 g moučkového cukru
  • ½ vanilkového lusku
  • špetku skořice
  • citronovou kůru

Postup:

1. Předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do mísy nasypte mouku, cukr, obsah vanilkového lusku a špetku skořice.

2. Přidejte máslo pokrájené na kostičky a rukama vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a na půl hodiny uložte do lednice.

3. Vychladlé těsto vyválejte na plát silný asi 4 mm a vykrájejte z něj stejně velká kolečka

4. Každé kolečko ozdobte pomocí vidličky. Pečte dozlatova (bude to trvat asi 10 minut).

TIP: Pokud chcete sušenky osvěžit, nastrouhejte do těsta trochu citronové kůry.


regionalni potravina
regionání potravina

1. Předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do mísy nasypte mouku, cukr, obsah vanilkového lusku a špetku skořice.

regionání potravina

2. Přidejte máslo pokrájené na kostičky a rukama vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a na půl hodiny uložte do lednice.

regionání potravina

3. Vychladlé těsto vyválejte na plát silný asi 4 mm a vykrájejte z něj stejně velká kolečka

regionání potravina

4. Každé kolečko ozdobte pomocí vidličky. Pečte dozlatova (bude to trvat asi 10 minut).

regionání potravina

5. TIP: Pokud chcete sušenky osvěžit, nastrouhejte do těsta trochu citronové kůry.

regionalni potravina
regionalni potravina

Stáhněte si appku

regionalni potravina regionalni potravina regionalni potravina

Regionální
potravina

regionalni potravina
regionalni potravina

Aplikace
Síťovka

regionalni potravina
regionalni potravina

Přehled receptů

regionalni potravina

Tak s chutí do toho!