Recepty

regionalni potravina
regionalni potravina

Plzeňský kraj

regionalni potravina regionalni potravina

Pivní preclíky

Karolína Světlá 13°, pivovar Bizon

Co potřebujeme:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku
  • 220 ml vlažného piva Karolína Světlá 13°
  • 2 žloutky
  • 20 g droždí
  • 1 lžičku cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • sůl a mák na posypání

Postup:

1. Dvě lžíce mouky smícháme s cukrem a droždím v míse, zalijeme částí vlažného piva a necháme vzejít kvásek v teple.

2. Dolijeme zbylé pivo a rozpuštěný vlažný tuk (ne horký), přidáme žloutek, zbytek mouky, osolíme, opepříme a vypracujeme ze směsi hladké těsto, které necháme 45 minut vykynout v teple.

3. Těsto rozdělíme na malé dílky, ze kterých uděláme delší válečky.

4. Ty svineme do tvaru preclíků, naskládáme na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s pivem, osolíme, posypeme mákem a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C.


regionalni potravina
regionání potravina

1. Dvě lžíce mouky smícháme s cukrem a droždím v míse, zalijeme částí vlažného piva a necháme vzejít kvásek v teple.

regionání potravina

2. Dolijeme zbylé pivo a rozpuštěný vlažný tuk (ne horký), přidáme žloutek, zbytek mouky, osolíme, opepříme a vypracujeme ze směsi hladké těsto, které necháme 45 minut vykynout v teple.

regionání potravina

3. Těsto rozdělíme na malé dílky, ze kterých uděláme delší válečky.

regionání potravina

4. Ty svineme do tvaru preclíků, naskládáme na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s pivem, osolíme, posypeme mákem a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 175 °C.

regionalni potravina
regionalni potravina

Stáhněte si appku

regionalni potravina regionalni potravina regionalni potravina

Regionální
potravina

regionalni potravina
regionalni potravina

Aplikace
Síťovka

regionalni potravina
regionalni potravina

Přehled receptů

regionalni potravina

Tak s chutí do toho!