
Ústecký kraj
Pěkně nacpané rolky
Venkovská pečeně BILBO, šmak
Co potřebujeme:
- 1 červenou papriku
- 1 malou bílou cibuli
- 1 jarní cibulku
- 250 g krémového sýra
- 1 lž. suš. bylinek (tymián, oregano)
- 8 tortill
- 250 g Venkovské pečeně
- 24 plátků sýra typu eidam nebo ementál
- 2 velká rajčata
- 3 hrsti různých salátových lístků
- párátka nebo špejle
Postup:
1. Papriku zbavte jádřince a semínek a nakrájejte nadrobno. Cibuli a cibulku nakrájejte nadrobno.
2. V míse prošlehejte krémový sýr a bylinky a vmíchejte papriku a obě cibule.
3. Každou tortillu potřete vzniklým krémem, pokryjte plátky šunky a 3 plátky sýra tak, aby okraje tortilly zůstaly volné.
4. Rajčata nakrájejte na tenké plátky, odstraňte část semínek a šťávy a rozložte na sýr.
5. Posypte salátovými lístky a tortilly pevně stočte.
6. Do tortill zapíchejte párátka v asi 2,5 cm rozestupech a rozkrájejte je na rolky. Uchovávejte v chladu.
